Sopimusehdot

Asennuspalvelu on aina tilattava Suomen Laite ja Asennus Oy:ltä.

Suomen Laite ja Asennus Oy, Y-tunnus: 2911259-1
– Tero Laiho, puh. 050 5565 138
– tero.laiho@suomenlaitejaasennus.fi

Suomen Laite ja Asennus Oy:n asennuspalvelu toimii Turussa ja sen ympäristökunnissa noin 50 km:n säteellä tai erillisen sopimuksen mukaan.

Asennuspalvelu on tilattava hyvissä ajoin.

Asennuspalvelua tilattaessa on kerrottava tarkat yhteystiedot kohteesta ja työmaan rakennusliikkeen asennukseen liittyvästä yhteyshenkilöstä.

Tavarantoimittajan yhteyshenkilö sopii asennuksesta Suomen Laite ja Asennus Oy:n kanssa. Tämän jälkeen varsinaiseen asennukseen liittyvistä kysymyksistä, aikataulutuksista sekä mahdollisista lisätöistä sopivat työmaan rakennusliike ja Suomen Laite ja Asennus Oy suoraan keskenään (rakennusliike varautuu antamaan työmaan tilausnumeron).

Jos asennuskohteessa on enemmän kuin yksi kerros, työmaan rakennusliikkeen on varattava hissi tai jokin muu nostolaite, esim. kurottaja, asennustyön käyttöön.

Suomen Laite ja Asennus Oy edellyttää, että asennukset voidaan suorittaa yhtä jaksoisesti ilman katkoksia. Rakennusliike valmistelee työmaan asennukset niin, että toimituserän asennus pystytään suorittamaan loppuun yhdellä käyntikerralla. Asennus tehdään aina valmiisiin paikkoihin. Edellytyksenä on, että kalusteet ovat paikoillaan, työpöytätasoihin on tehty aukot liesitasoille, johdot on vedetty ja tarvittavat pistokkeet (kylmälaitteet, astianpesukone, liesi, jne.) sekä kytkentärasiat ja kaapeli (liesi) on asennettu.

On huomioitava, että sisäänkäynnit, rappukäytävät ja huoneistot siivotaan päällisin puolin ennen asennuksia. Työmaan on varmistettava, että kulku ja kodinkoneiden kuljetus asuntoihin on esteetön esim. koneen kuljettaminen nokkakärryllä onnistuu käytävillä. Asennuspaikoissa tulee mattojen, parkettien ja mahdollisten listoituksien olla paikoillaan.

Mahdollisesta ylimääräisestä työstä, odotusajasta tai työmaalla edestakaisesta käynnistä, myöskin jos työmaan toimesta on paikalle pyydetty liian aikaisin ja asennustyötä ei voida suorittaa, on Suomen Laite ja Asennus Oy:llä oikeus veloittaa työmaata sovitun hinnaston mukaisesti.

Kaikki työmaalla tarvittavat lisälaitteet ja -tarvikkeet, jotka eivät liity normaaliin sovittuun asennukseen (esim. yllättävät tulo- tai poistoletkujenpidennykset, yms) sekä työmaalla sovitun ylimääräisen työn, odotusajan ja edestakaiset käynnit Suomen Laite ja Asennus Oy veloittaa suoraan rakennusliikkeeltä sovitun hinnaston mukaisesti. Näistä normaalin asennuksen ylittävistä toimenpiteistä on työmaan annettava asennusliikkeelle tilausnumero laskutusta varten.

Asennuspalvelu on voimassa, kun tilaus on vähintään 10 kodinkoneasennusta. Jos asennuspalvelu halutaan liittää toimitukseen, jossa on vähemmän kuin 10 asennusta tarvitsevaa kodinkonetta, lisähinta määräytyy hinnaston mukaisesti.

Asennuksen toimintamalli:

Asennusryhmä purkaa kodinkoneet pakkauksista, kantaa ja asentaa oikeaoppisesti paikoilleen.

Erillisuuni ja keittotaso
Keittotaso asennetaan työtasossa olevaan valmiiseen aukkoon.

Korkeat kylmälaitteet ja jenkkikaapit
Laitteet asennetaan paikoilleen kytkemättä seinässä oleviin pistorasioihin.

Pienet jää- ja pakastinkaapit
Laitteet asennetaan paikoilleen kytkemättä seinässä oleviin pistorasioihin. Mikäli ko. laitteet asennetaan työtason alle, on takareunassa oltava valmiiksi annettu ilmanvaihtosäleikkö / ritilä esim. kalustevalmistajan toimesta.

Astianpesukone
Laitteen korkeus säädetään ja laite kiinnitetään asennusohjeen mukaisesti.

Pyykinpesukone
Kuljetustuet poistetaan ja pyykinpesukone asennetaan sille varattuun tilaan. Laite asennetaan vaakatasoon esim. vatupassia hyväksi käyttäen.

Kondensoiva kuivausrumpu
Myös mahdollinen pesutorniasennus suoritetaan.

Mikroaaltouuni
Tarvittaessa asennetaan nk. upotuskehys. Mikroaaltouunille ja mahdolliselle asennuskehykselle tulee olla aina valmiina oikein mitoitettu asennuspaikka.

Integroitu astianpesukone
Toiminta kuten edellä normaalissa astianpesukoneessa, mutta kalusteoven asennus kalustetoimittajalla, joka vastaa myös oven mitoituksesta.

Integroitu kylmälaite
Toiminta kuten edellä muissa normaaleissa kylmälaitteissa, mutta kalusteovien asennus ja mitoitus kalustetoimittajalla.

Pakkausmateriaalien hävittäminen
Suomen Laite ja Asennus saa käyttää pakkausmateriaalien hävittämiseen työkohteessa olevaa rakennusliikkeen jätelavaa.

Lopputarkastus
Kohde kuitataan vastaanotetuksi samalla, kun osapuolet tarkastavat yhdessä, että sopimuksen kohdat on täytetty. Kohde kuitataan vastaanotetuksi työmaalla olevaan tarkastusraporttiin.